Mobiele website | Trainers Login | Spelers Login    
 

KSV Jabbeke - Voetbalclub in 2de provinciale West Vlaanderen


Graag jullie aandacht voor het onderstaande bericht v.h. Arbitrage Comite

Mogen we even jullie aandacht voor het onderstaande bericht van het KBVB Arbitrage Comité - Respect voor de scheidsrechters!


"Naar aanleiding van de toegenomen gevallen van verbale agressie van de laatste weken heeft het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen al haar scheidsrechters nogmaals uitdrukkelijk geïnformeerd over de reglementering met betrekking tot alle verbale en non-verbale uitingen (individueel of collectief) van supporters.


Het spreekt voor zich dat Bureau Arbitrage West-Vlaanderen elke vorm van (verbale) agressie tegenover haar scheidsrechters en assistent-scheidsrechters ten strengste veroordeelt en hen voor de volle honderd procent steunt in een correcte toepassing van de reglementering.De tekst van het reglement van Voetbal Vlaanderen en de KBVB stelt heel duidelijk dat in het stadion beledigende, kwetsende, provocerende en/of teksten, symbolen, spreekkoren, gebaren en uitlatingen verboden zijn. Onder grensoverschrijdend gedrag wordt verstaan alle (agressief) gedrag/uitspraken die beledigend zijn voor een individu.


De manier waarop de scheidsrechters hierop moeten reageren is eveneens duidelijk bepaald en we hebben hen uitdrukkelijk geïnstrueerd dit stappenplan in een correcte volgorde toe te passen:
1. De scheidsrechter signaleert dat deze beledigingen/ gezangen verboden zijn. Hij vraagt de clubverantwoordelijke/ trainers om een oproep te doen om het gedrag te stoppen.
2. Het gedrag stopt niet? De scheidsrechter schorst tijdelijk (tien minuten) de wedstrijd en laat alle spelers naar de kleedkamer terugkeren.
3. Het gedrag is nog steeds niet gedaan? De scheidsrechter schorst definitief de wedstrijd.


Bij alle stappen vermeldt de ref het gedrag zo gedetailleerd mogelijk in zijn verslag zodat het bevoegde comité op de hoogte is en er actie kan ondernomen worden.


Wij willen u bij deze eveneens oproepen ook uw verantwoordelijkheid op te nemen en de reglementering van Voetbal Vlaanderen en de KBVB toe te passen voor wat betreft de naleving van de regels rond grensoverschrijdend gedrag én uw verantwoordelijkheid voor de naleving ervan ten opzichte van uw supporters.
Alleen samen kunnen we een positieve voetbalcultuur creëren: een cultuur van respect!"(Gepost door webmaster | 28/02/2019)

Onze meeste gelezen nieuwsartiekelsWebsite delen


Mail deze pagina naar een vriend  |  Print deze pagina

2019-2020

Quicklinks


Volg ons via Twitter Volg ons via FacebookOnze partners
Onze sponsors

[ Zondag 26 mei 2019 | webmaster@ksvjabbeke.be | ©KSV Jabbeke | Zoeken in de site | PrivacyBeleid]
 
Nieuws
Nieuwsberichten
Wedstrijdverslagen
Evenementen
KSVJ neemt deel aan tornooien
Herenploegen
Over KSVJ
Bestuur
Algemene Missie
Panathlonverklaring
Jeugbestuur
Historiek
Huisreglement
Jeugdmissie
JeugdVisie en Aanpak
Gedragscode
Infobrochure jeugdwerking
Fair-Play charter
Sociaal charter
Racisme charter
10 geboden van de jeugdopleider
Vervoer van spelers
Respect voor Scheidsrechters
Foto's
Resultaten
Onze sponsors
FAQ
Contacteer ons

Terug naar boven